top of page
Vyhledat
cernajana

LÉČIVÁ MOC ÚSMĚVU

Odkud pochází úsměv? Možná bychom se měli ptát Leonarda da Vinci, který namaloval Mona Lisu nebo malých dětí či našich zvířecích miláčků.


Je rozdíl mezi smíchem a úsměvem, a to především v energii. Úsměv je niternější zážitek, smích je více o emocích a emočním uvolnění. Oba nám ale dokážou vnést do života radost a zdraví. Ne nadarmo se odpradávna říká, že smích léčí.


Věděli jste ale, že se umíme usmívat i vnitřně a že to může mít obrovský pozitivní vliv na naše vnitřní orgány? Vnitřní úsměv stejně jako opravdový vnější úsměv vyzařuje energii, která podporuje hlubokou relaxaci, štěstí a dlouhověkost a dokáže vnitřně léčit.

Když pošleme úsměv a vděčnost do nějakého orgánu, který zrovna strádá, začne se v něm rozpouštět tělesný a duševní tlak, a naopak hromadit radost.

Schopnost usmívat se máme vrozenou, jen jsme ji časem poztráceli nějak na cestě. Jako děti jsme se smáli často, jenže pak nám vysvětlili, že k tomu vždycky musí být důvod. A usmívali jsme se „jen tak“ i ze spaní.


Možná, kdybychom tušili, co úsměv udělá nejenom s naším tělem (endorfiny, imunita, mládnutí, posílení srdce, odbourání stresu, snížení tlaku…), s naší náladou a také s naším okolím, usmívali bychom se mnohem častěji.


Co to zkusit nejdřív ráno u zrcadla? A pak na své nejbližší, bližší, vzdálenější i neznámé? Jaké byly reakce a jak jste se cítili vy?


Když už vám to jde s vnějším úsměvem, pojďme do toho vnitřního. Usmějte se třebas na své ledviny, srdce nebo plíce, určitě vám poděkují. Že to neumíte? Vaše tělo ano a když mu dáte šanci, vzpomene si.


Tak nečekejte na nějaký zvláštní důvod, buďte sami tím důvodem, proč se usmát na sebe i na svět - třebas právě TEĎ :-).


Jana


Inspirováno Mantakem Chiou a Michaelem Winnem



10 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comments


bottom of page